Življenje v digitalni dobi

Vedno več nas je, ki od zgodnjega jutra do pozno v noč uporabljamo vse več in več digitalnih naprav, tako za delo, kot za zabavo. Pomislite samo na prenosne in namizne računalnike, tablice, pametne telefone in televizorje. Ker z večino teh naprav delamo na kratki razdalji, so naše oči vedno bolj izpostavljene svetlobi, ki jo oddajajo ekrani teh naprav. Za naše oči je lahko škodljiva modro-vijolična svetloba zaslonov in umetne razsvetljave, kateri smo izpostavljeni med celotnim delovnim časom in v prostem času. LCD in LED računalniški in televizijski ekrani, pametni telefoni, tablice in GPS naprave vsi oddajajo modro svetlobo, znano tudi kot vidna svetloba visoke energije. Ker se kakovost takih ekranov nenehno izboljšuje, raste tudi količina oddajane modre svetlobe. Čeprav je modra svetloba sama po sebi naraven pojav – prisotna je v dnevni svetlobi in pomaga, da ostanemo budni – je lahko prevelika količina škodljiva in ima neželene učinke, kot sta napenjanje in utrujenost oči. Še več, nenehno fokusiranje oči in prilagajanje vida na podobe na zaslonu kot so fotografije, ilustracije in teksti ali slediti gibljivim slikam, ki se hitro spreminjajo. Če beremo še dokumente z mize v papirni obliki, se razdalja, s katere beremo nenehno spreminja in oči se morajo znova prilagajati.

Več kot tretjina odraslih prebije 4 do 6 ur dnevno ob digitalnih napravah, medtem ko jih 24% z digitalnimi napravami prebije celo več kot 10 ur na dan. Koliko ur prebijete vi? Seštejte čas, ki ga v službi porabite za delo z računalnikom, mobilni telefon in druge mobilne naprave ter televizijo.

Nobeno presenečenje ni, da se vse več in več ljudi pritožuje nad:suhe oči

  • rdečimi in razdraženimi očmi
  • suhimi očmi
  • zamegljenim vidom
  • utrujenostjo
  • bolečinami v hrbtu, vratu in ramenih
  • glavoboli

Proizvajalci stekel so razvili površinski nanos na očalnih lečah, ki nevtralizira modro svetlobo katero oddajajo digitalni zasloni, in s tem preprečuje utrujenost in napenjanje oči.

Dodatne koristi so: Manj bleščanja in večji kontrast. S tem ohranja oči v boljši kondiciji in vam nudi bolj udoben in sproščen vid in naravnejšo percepcijo barv.

Pri svojem optiku povprašajte za BlueControl nanos oziroma za zaščito pred modro svetlobo.