Barvne kontaktne leče

Barvne leče so dobavljive brez dioptrije in z dioptrijo. V ponudbi jih ima več proizvajalcev, razlikujejo se predvsem po barvah, kot tudi po času nošenja. Z njimi lahko spremenite ali poudarite barvo svojih oči. Vedeti je potrebno, da govorimo o kozmetičnih kontaktnih lečah in ne o korekcijskih kontaktnih lečah, čeprav so z dioptrijo. Zakaj?

Težava, s katero se uporabnik sooča pri nošenju teh leč, je, da so v določenih svetlobnih pogojih moteče. Šarenica se namreč širi in krči glede na svetlobne razmere. Najbolj moteče so ob slabih svetlobnih pogojih, ko se šarenica razširi in je barva kontaktne leče v vidnem polju. Takrat lahko imamo celo občutek, da je vid zamegljen. Bolj, kot je temno pobarvana leča, bolj opazimo motnjo v vidu. Na svetlobi, ko se šarenica močno skrči se na notranji strani vidi rob šarenice in njena barva. Lahko je neopazno ali pa vidno, odvisno od barve šarenice in kontaktne leče. Večja je razlika v barvi, bolj je opazno, da imamo barvne kontaktne leče.

Nekaj primerov barv kontaktnih leč različnih proizvajalcev:

contact-day-colours-kontaktne-mesecne-barvne-lece-barve-01contact-day-30-compatic-bio-kontaktne-lece

Contact Day 30 Colours so mehke barvne mesečne kontaktne leče, ki imajo enake lastnosti kot leče Contact Day 30. Barvno paleto sestavljajo tri enobarvne (kristalno modra, žadasto zelena in kraljevsko modra) kontaktne leče in pet tribarvnih (siva, modra, vijoličasta, barva lešnika in zelena) kontaktnih leč.

 

Rezultat iskanja slik za freshlook colorblendsalcon-freshlook-colorblends

Freshlook ColorBlends so mehke mesečne barvne kontaktne leče, za nežno spremembo odtenka barve vaših oči. Primerne so tudi za temnejše oči. Namenjene so pogostemu spreminjanju barve oči. Izdelane so po posebni tehnologiji 3v1, kjer so trije sloji barve združeni v eno barvo leče. Barve kontaktnih leč FreshLook Colorblends so: Turquoise, Amethyst, Blue, Briliant blue, Brown, Gemston green, Green, Honey, Pure hazel, Sterling grey, True sapphire.

Rezultat iskanja slik za freshlook dimension Povezana slika

Freshlook Dimensions so mehke mesečne barvne kontaktne leče, ki poudarijo barvo vaših oči in jim dajo dodatno globino. Zunanji temni rob naredi oči večje, bistrejše in mlajše, barva na irisu doda globino, velikost in poudari naravno barvo oči. Proti sredini leče pa se barva le-te združi z barvo oči in jim daje naraven videz. Leče so primerne predvsem za svetlejše oči. Barve kontaktnih leč FreshLook Dimensions so: Pacific blue, Sea green, Carribean aqua.

Rezultat iskanja slik za air optix colorsPovezana slika

Air Optix Colors so mehke mesečne barve leče proizvajalca Alcon (prej Ciba Vision). Leče so barvna različica kontaktnih leč Air Optix Aqua. Air Optix Colors so silikon – hidrogelne leče izdelane iz materiala Lotrafilcon B in jih odlikuje zelo dobra propustnost kisika. Izdelane so s tehnologijo “3v1”, kjer so trije sloji barve združeni v eno barvo leče. Barva leč se nahaja se nahaja znotraj leče, tako da ne pride do direktnega stika z očesom. Leče Air optix Colors so na voljo v naslednjih barvah: blue, brilliant blue, gray, sterling gray, green, gemstone green, pure hazel, honey in brown.

 

 

Clearcolor viewty so mesečne barvne leče in so izdelane iz polymacon materiala. Izdelane so s tehnologijo AQUAGRIP, kar omogoča vodnim molekulam , da se tesno vežejo na material kontaktne leče in ustvarijo” vodno ovojnico”, ki obdaja kontaktno leče. Na razpolago so v sedmih barvah: vijolično-roza, zelena, svetlo modra, kostanjevi, modri, platinasto siva, siva, lešnikova, turkizno-modra. Pakirane so po dve leči.

 

 

Clearcolor vibrant so mesečne barvne leče in so izdelane iz polymacon materiala. Izdelane so s tehnologijo AQUAGRIP, kar omogoča vodnim molekulam , da se tesno vežejo na material kontaktne leče in ustvarijo” vodno ovojnico”, ki obdaja kontaktno leče.Na razpolago so v štirih barvah: zeleni, modri, sivi in rjavi. Pakirane so po dve leči.

Clearcolor 1-day so dnevne barvne leče in so silikon – hidrogelne leče izdelane iz hioxifilcon A. Izdelane so s tehnologijo AQUAGRIP, kar omogoča vodnim molekulam , da se tesno vežejo na material kontaktne leče in ustvarijo” vodno ovojnico”, ki obdaja kontaktno leče. Pakirane so po 10 ali 30 leč.

Clearcolor CT so torične barvne leče za obdobje nošenja šest mesecev. Razpon dioptrij od +6,00 do -15,00 (po 0,25 D) in cilindra od 0,00 do -4,50 ( po 0,25 D) vse osi na 5 stopinj.

Opozorilo!!!
Barve kontaktnih leč, ki so prikazane na strani se lahko razlikujejo od dejanske barve kontaktnih leč in od barve leče v vašem očesu, zato se za morebitne razlike pozanimajte pri svojem optiku. 

Enaka barva kontaktne leče na dveh različnih očesih zgleda popolnoma drugače. Zato vam priporočam, da si naročite samo en par barvnih leč, če je to možno.