Contact Day 1

Contact Day 1 - spheric

CONTACT DAY 1 Easy Wear kot ga poznate se v začetku leta 2018 po več kot 10 letih poslavlja s tržišča.  Nadomestila jo je novejša izboljšana različica CONTACT DAY 1 z vsebnostjo ALGINA. 

Nove ZEISS Dnevne kontaktne leče so izdelane iz bi-ioničnega Bio-Hydrogela. Naravni material je mehkejši od običajnega silikonskega-Hydrogela in ne zanemarja oskrbo oči s kisikom. Nudijo udobno nošenje ves  dan. Stabilnost vsebnosti vode v leči zagotavlja bi-ionična sestava leče CONTACT DAY 1, veže vodo in skrbi za stabilno vlažnost, ki je 58 procentna. Skrbi tudi za zmanjšanje izgube vlažnosti leče in preprečuje nalaganje umazanije. Rezultat tega pa je udobno nošenje in odličen vid.

Naravna sestavina Algin.

Algin je naravna učinkovina, ki se pridobiva in ekstrakta morske alge. Izredno vpojni polimer, ki veže vodo in tako zadržuje solze na površini kontaktne leče in s tem nastane naravni zaščitni sloj.

Aktivni UV-filter kontaktnih leč CONTACT DAY 1 podpira naravno zaščito očesa in nudi dolgoročno zaščito pred škodljivimi UV-žarki pri aktivnem in dolgem dnevu na soncu.

Contact Day 1 – spheric
Contact Day 1-toric
Contact Day 1 – multifocal