Kje kupiti očala?

Očala lahko kupite v optiki, kjer vam jih izdelajo po naročilu ali pa kupite že gotova očala, ki jih dobite v trgovinah, pošti… Kakšna pa je razlika med gotovimi očali in narejenimi po naročilu?

Večina ljudi ima različno dioptrijo med levim in desnim očesom, ki je lahko sferična ali pa cilindrična dioptrija. Narejena očala po naročilu so izdelana z dioptrijo, ki ustreza vašim očem. V optiki izdelana očala so narejena tako, da se upošteva zenična razdalja oči, ki je različna od posameznika do posameznika. Upošteva se tudi višina centra dioptrijske leče, ki je prilagojena na višino vaše zenice glede na vrsto stekla in dioptrijo. Dioptrijska stekla naj imajo antirefleksni sloj, ki zmanjšuje bleščanje. Preverjena je kakovost korekcijskih leč in dobite garancijo. Imate tudi možnost rezervnih delov in servisa za okvir. Očala pa prilagodijo vašemu obrazu, da vam ne lezejo ali pritiskajo.

swarovski-sk5158-038

Gotova očala pa so narejena z enako zenično razdaljo, kot tudi z enako sferično dioptrijo levo-desno. Pri gotovih očalih je kvaliteta samega okvirja zelo nizka kot tudi stekel. Ni garancije, ni rezervnih delov in nihče vam jih ne prilagodi.

bralna-ocala

Za kakovosten vid in zdravje vaših oči vam priporočamo, da se najprej preveri dioptrija in nato izdelajo očala.  V optiki vam bodo vedeli svetovati glede na vaše potrebe in dioptrijo kakšna očala potrebujete.