Nova rešitev za otroke s kratkovidnostjo

Rodenstock MyCon

Nova rešitev za otroke s kratkovidnostjo.

Ne glede na to ali uporabljajo pametne tablice, računalnike ali pa rešujejo domače naloge, se današnji otroci vse bolj osredotočajo le na to, kar je neposredno pred njimi, namesto da bi preživljali čas tudi na prostem. V kombinaciji z dejstvom, da kratkovidnost razvije 35 – 60 % otrok staršev s kratkovidnostjo, to postaja vedno večji problem.

Gre za težavo s pomembnimi posledicami, saj otroška kratkovidnost poveča tudi tveganje za očesne bolezni v odrasli dobi. Predvideva se, da bo do leta 2050, 50 % svetovnega prebivalstva razvilo kratkovidnost.

Navadna enožariščna stekla niso zasnovana za nadzor oziroma kontrolo napredovanja kratkovidnosti. Način, kako običajna enožariščna stekla korigirajo kratkovidnost povzroči, da svetloba pade tudi za mrežnico. Oči se zaradi tega, pri nekaterih otrocih, temu poskušajo prilagoditi in se še dodatno podaljšujejo, kar povzroči nadaljnje napredovanje kratkovidnosti.

Pri Rodenstocku so zato razvili korekcijska stekla MyCon – korekcijska stekla, ki so specifično zasnovana za otroke tako, da korigirajo kratkovidnost z zagotavljanjem ostrega vida, obenem pa nadzorujejo nadaljnje napredovanje kratkovidnosti.

Pri steklih MyCon se svetloba na obrobju lomi tako, da pade pred mrežnico in ne za njo, kar upočasnjuje daljšanje očesa. Ko otrok uporablja korekcijska stekla MyCon je napredovanje kratkovidnosti nadzorovano, kar dolgoročno pomaga zagotoviti bolj zdrave oči, saj je tveganje za razvoj očesnih bolezni v odrasli dobi znatno zmanjšano.

Neodvisna klinična študija, ki je v obdobju 5 let pri evropejskih otrocih preučevala napredovanje kratkovidnosti je pokazala, da so stekla, ki nadzorujejo kratkovidnost in so izdelana po načelih Rodenstock MyCon, zelo učinkovita pri zmanjševanju napredovanja miopije oz. kratkovidnosti.

Ne glede na to ali je otrok samo rahlo ali pa močno kratkoviden, korekcijska stekla Rodenstock MyCon izboljšajo njegov vid in mu pomagajo zagotoviti zdravje oči tudi za prihodnost.