Kaj morate vedeti, ko se odločate za očala.

Za pravilno izbiro očal morate vedeti za kaj boste uporabljali očala.

Za daljavo, to pomeni da boste očala nosili stalno in da za bližino še ne rabite očal. Z očali vidite na vse razdalje in so del vaše osebnosti, ker jih nosite stalno. Zato je pomembno, da izberete primeren korekcijski okvir na glede na obliko vašega obraza in tudi primernega za vašo dioptrijo.

Potrebujete očala samo za bližino, na daljavo vidite dobro. Tukaj se morate zavedati, da boste z očali videli samo brati na razdaljo kot ste to določili z dioptrijo na okulističnem pregledu. V  tem primeru, če delate s strankami bo to za vas moteče, ker ne boste videli stranke oziroma si boste morali očala sneti. Zato bi bila bolj primerna progresivna očala, s katerimi vidite na daljavo in na bližino in tudi na računalnik. Se je pa potrebno na taka očala navaditi saj je tukaj več dioptrij v enem steklu in ni enako kot če je samo ena dioptrija.

Očala za daljavo in bližino. Razmislite kaj vam bo lažje? Dvojna očala, kjer boste morali vedno nositi ena očala s sabo in zamenjevati očala. Progresivna očala kjer imate v steklu več dioptrij in vidite vse. Bifokalna stekla kjer imate dioptrijo za daleč in bližino.

swarovski-369x295